Multi ani de Teleenciclopedie

Azi, Teleenciclopedia implineste 42 de ani. Cica are in prezent la un varf de audienta, 1.573.000 de telespectatori.

In capul meu, Teleenciclopedia se asociaza cu cele mai linistite sambete in care vocile de acolo, din televizor vorbeau calm de piramide, de cameleoni, de poduri, de regii Spaniei, de molecule, de religiile lumii…era asa de bine.

TRIVIA:
-melodia de la Teleeciclopedia pare a fi Nicolae Kirculescu – Plutasul de pe Bistrita ! (sursa)
-despre brand-ul Teleeciclopedia mai zice una, alta Stefan Liute: “O realizare uimitoare, longevivă şi o grămadă de equity pozitiv.”
-vocile prezentatorilor: Florian Pittiş, Mariana Zaharescu, Lucia Mureşan au devenit “timbru special, vreau sa sune ca vocile alea de Teleeciclopedie”
-in prezent, emisiunea este difuzata de TVR 1, sambata dupa-amiaza, de la ora 18.00.

8 thoughts on “Multi ani de Teleenciclopedie

  1. Nu. Piesa muzicală care însoţeşte genericul emisiunii Teleeciclopedia mu este „Plutaşul de pe Bistriţa” — care este titlul unei operete de Filaret Barbu — ci „Moment muzical”, de Nicolae Kirculescu, şi nu face parte “Patru studii pentru pian”, care este o lucrare de sine stătătoare a aceluiaşi autor. „Moment muzical” a fost înregistrată în 1965 de Orchestra Radioteleviziunii Române (azi Orchestra Radio) cu Iosif Conta la pupitrul dirijoral, avându-l ca solist pe pianistul Dan Grigore, pe-atunci încă student.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *