Viata in cuplu: BOP

Fundatia Soros a publicat datele Barometrului de Opinie Publica pe luna mai cu tema: Viata in cuplu

Raportul are 94 de pagini, este in pdf si il puteti downloada de aici.

Iubirea este considerată cea mai importantă condiţie a succesului într-o căsnicie, urmată de condiţiile bune de locuit şi de sprijin reciproc, încredere şi fidelitate. În schimb, copiilor li se atribuie o importanţă scăzută pentru o căsnicie fericită.

Aproape două treimi (62%) dintre români au o relaţie pe termen lung, pe care cei mai mulţi (56%) au oficializat-o prin căsătorie, ceilalţi (6%) preferând traiul în comun fără acte.

Doar 78% dintre toate cuplurile locuiesc singure într-o gospodărie, celelalte împărţind spaţiul cu părinţii sau cu alte rude.

Procentul cuplurilor care nu au o casă a lor creşte la 61% pentru perechile în care respondentul are sub 25 de ani, respectiv la 34% pentru cele în care cel intervievat se află în grupa de vârstă 25-34 de ani.

—Românii petrec în medie 25 de ore săptămânal cu muncile casnice
—Mai mult de jumătate dintre persoanele investigate declara că nu contează cine conduce în familie
—Cea mai importantă cauză a apariţiei problemelor în căsnicie este reprezentată de lipsurile materiale (70%) sau lipsa de bani (42%), urmată de sarcinile gospodăreşti (42%) şi comportamentul copiilor (20%).
—Divorţul este acceptat în situaţii mai degrabă extreme – în principal violenţă şi alcoolism şi în mod secundar infidelitate şi încetarea iubirii între cei doi.
—85% din adulţii până în 45 de ani îşi doresc maximum doi copii
—50% dintre femeile intervievate recunosc că au recurs la avortul voluntar

etc: download pdf cu 94 de pagini de date, analize si concluzii de aici: Fundatia Soros.

4 thoughts on “Viata in cuplu: BOP

  1. DEOARECE —Divorţul este acceptat în situaţii mai degrabă extreme – în principal violenţă şi alcoolism şi în mod secundar infidelitate şi încetarea iubirii între cei doi.—– multi oameni depun marturie mincinoasa pentru a accelera actiunea de divort !

  2. …multi oameni depun marturie mincinoasa pentru a accelera actiunea de divort ! MULTUMESC!
    -am facut sum up…dar da, continuarea era importanta.

    mersi din nou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *