GOLTZIUS AND THE PELICAN COMPANY de Peter Greenaway

La Festivalul International de Film Experimental (BIEFF) nu am putut ajunge decat in ultima seara. Si, cand am ajuns am stat la coada. Era coada cam mare in fata la Scala si nu imi aduceam aminte cat de mare e sala de cinema de la Scala si imi faceam semiprobleme ca nu o sa apucam sa intram toti in sala.

Era festivitatea de premiere cu premii stabilite de un juriu care il avea ca presedinte onorific pe Peter Greenaway (The Cook the Thief His Wife & Her Lover, Pillow Book s.a.m.d).

Si, tot in duminica aia, ultima zi de festival, s-a proiectat ultimul film al lui Greenaway, „Goltzius and the Pelican Company”  la numai câteva zile dupa premiera internationala de la Festivalul de Film de la Roma. Inainte de a vedea filmul tre sa stiti, dar probabil ca stiti, ca Greenaway asta a studiat mult pictura. Pai si acuma ca tot face film a decis sa faca multa pictura in film. Filmul asta ultim exceleaza la punerea picturilor pe ecran pentru ca fiecare cadru e un tablou foarte clar gandit, foarte clar calibrat, foarte bine colorat sau necolorat. Tablourile sunt in majoritate cel putin senzuale pentru ca de fapt filmul e pretty porn. Dar, un porn calofil cum zicea un prieten. Si mai are si umor prin el. Si poveste. Si text. Deci, all in all, e de bine. E de vazut.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *