Cu romanii la furat

Citeam mai demult ce povestea Radu Paraschivescu despre romanul care e hot. Si zicea el ca seria sinonimica a lui “a fura” e ampla: a mangli, a ciordi, a smangli, a sterpeli, etc.

Si mai zicea ca noi, romanii furam si la propriu, si la figurat. Furam sarutari de la iubita sau meserie de la maestru, dar si bani de la casele de schimb sau sticle de alcool de la supermarket (stiati ca supermarketurile isi bugeteaza anual un procent semnificativ pentru pierderi asumate-furturi sau consum de produse in magazin fara plata lor ulterioara consumului?).

Noi invatam despre microbul furtului de mici: “catelus cu parul cret fura rata din cotet” sau ciresele se fura poetic, inocent si copilaresc in “Amintiri din copilarie”. E tot furat, nu?

Hm…voi ati furat? Si ma refer la lucruri mici, care pot fi spuse. Eu am furat bomboane din alimentara cand eram mica. Vanzatoarea era vecina cu noi, pe strada, statea la doua case. Nu m-a zis niciodata lu’ mama. Asta m-a durut cel mai mult. Si m-a lecuit.

2 thoughts on “Cu romanii la furat

  1. Am furat în liceu un covrig polonez de la chioşcul şcolii. L-am băgat repede în geacă şi era super însiropat şi mi-a făcut geaca praf … simt astfel că am fost pedepsit pentru fapta mea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *