Sa nu pierd ideea asta cu vitaminele care se gasesc in livezi, nu in farmacii

Acest post este pentru mine ca sa nu pierd si sa nu uit. Ar trebui sa fac un disclaimer la posturi care sunt doar pentru mine, dar stiti cum e…blogul ar trebui sa fie un strop mai mult pentru tine, cel care scrii decat pentru ei, cei care citesc. Cei care citesc pot sa nu mai citeasca maine, dar tot tu vei scrie si vei citi ce ai scris maine. In fine, daca nu s-a inteles exact, sa stiti ca eu am inteles si acesta fiind un post pentru mine, e ok asa:)

Primesc foarte putine newslettere interesante si unul dintre ele este de la Restaurantul Barca. Va puteti abona la e-newsletter-ul Restaurantului Barca, in stanga jos, asta daca totusi ati continuat sa cititi dupa primul paragraf. Restaurantul Barca este despre si cu Hrana VIE, adica mancare nepreparata termic (maxim 42ºC) si fara origini animale.Din ultimul newsletter mi-am amintit sau am reaflat ca:

  • Toti nutrientii de care are nevoie corpul uman (vitamine, proteine, minerale, aminoacizi, enzime, acizi grasi) se gasesc in fructe si vegetale. Aceste elemente sunt transportate de apa din vegetale si fructe in intestine, unde sunt absorbite. Vitaminele si mineralele din farmacii – se pare – nu sunt asimilabile.
  • Cumva stiam si niciodata nu beau apa inainte de masa, in timpul mesei sau dupa masa pentru ca apa dilueaza sucurile digestive care “sparg” mancarurile din stomac, impiedicand digestia corecta a alimentelor
  • Nu e sanatos sa mancam frutcte la sfarsitul mesei. Deci, nu, fructe de sezon nu e o optiune buna de desert. Cand sunt combinate cu alte alimente, fructele perturba digestia si isi pierd astfel majoritatea vitaminelor pentru care au fost mancate. Combinate cu alte alimente, fructele vor ramane  in stomac, vor fermenta, producand chiar si alcool, iar digestia va fi perturbata.
  • Fructele se mananca doar pe stomacul gol; puteti sa le mancati dimineata sau seara, la 2-3 ore dupa cina. Celor care sufera de insomnie le recomand sa nu consume portocale la culcare, vitamina C avand un efect de stimulare (deci de-aia m-am culcat io la 4 cand am baut 2 litri de limonada).

In fine, mult mai multe chestii de nepierdut despre ciclurile naturale ale corpului  Ciclul 1 – Aportul alimentar (mancarea si digestia); dureaza de la pranz pana la ora 20.00// Ciclul 2 – Asimilarea (absorbtia si folosirea nutrientilor); dureaza de la ora 20.00 pana la ora 4.00 dimineata//Ciclul 3 – Eliminarea (reziduurilor colonului si a deseurilor alimentare); dureaza de la ora 4.00 dimineata pana la pranz, ora 12.00 si cum ce bine ar fi sa tinem cont de dintr-astea si de multe, multe altele: aici, in newsletterul despre HRANA VIE.

One thought on “Sa nu pierd ideea asta cu vitaminele care se gasesc in livezi, nu in farmacii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *