Viata lui Pi sau Do Not Judge A Book By Its Movie


life-of-pi-508555l-imagine
Viata lui Pi de Yann Martel este cartea mea preferata. Cartea mea preferata din toate timpurile, pe locul 1 in topul zece al cartilor mele din toate timpurile, si de cand eram mai mica, si de cand sunt mai mare. A stat sapte ani cartea asta la Liu, o fata draguta. Cand Liu a trebuit sa plece din tara asta mi-a dat inapoi cartea. Dupa sapte ani. Am recuperat-o anul trecut exact cand am aflat ca se face filmul. Am considerat ca e un semn si am recitit cartea. Mi-a placut tot enorm de mult, tot in topul preferatelor ever a intrat. A intrat acolo pentru ca e o carte-poveste si pentru ca povestile si lumile inventate sunt intotdeauna mult mai bune decat povestile si lumile reale, neinventate deloc.

Azi am fost la film. Era 3D. Eu ametesc la 3D. Dar de data asta nu am ametit. Erau animale frumoase in film. Si plante frumoase si spectaculoase erau in film. E un film frumos. Dar nu e atata poveste in film cat e in carte. Cred ca asa se intampla cu mai toate filmele care tre sa zica povesti deja scrise frumos. Cartea mi-a facut in cap o poveste si mie imi plac mult povestile din capul meu. Prefer sa pastrez povestea din capul meu mai degraba decat povestea din film. Desi, OK, o sa ii pastrez tigrul, insula de suricate si furtuna din film. Sunt un strop mai reusite decat la mine in cap.

LIFE OF PI (Viata lui Pi), 2012. Regizor: Ang Lee

p.s. si Jean-Pierre Jeunet a vrut la un moment dat sa fie regizor al filmului. Oare cum ar fi iesit? Cred ca si mai magic.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *