Vor disparea cuvinte

si nimeni nu va baga de seama. Cand ati auzit ultima oara pe cineva sa zica despre sine ca e “harnic”? Cuvinte precum “a prinde de veste, numaidecât, de îndată, întocmai ca, osteneală, seamăn, a îndrăgi, tainic, a se ivi, în chip de, însemnătate, şiretlic, a regăsi, neprihănit, îndelungat, înavuţit, a da uitării, aidoma, a rosti, a dobândi, zadarnic, prin urmare, de-a pururi, a stărui, a făgădui, luare-aminte” sunt cuvinte ce se vor uita in curand, ce se vor elimina din limba vorbita prin nefolosire.

Cam pacat.

One thought on “Vor disparea cuvinte

  1. Cred ca situatia nu-i chiar asa grava…

    Fiica-mea ( 8 ani) spunea zilele trecute de un “copchil” din filmele ei de pe Disney Channel ca e… chipes. Scriam ceva la calculator si am ramas cu mainile in aer. Chipes? La cum arata serialul ala, putea sa-i zica oricum: cool, tare, marfa, gotic. Dar ea, draguta, a spus chipes. Si a sunat foarte cool cuvantul asta pronuntat de ea.
    De aia m-am si enervat si am scris “copchil”, pentru ca in capul meu, chipes e Fat Frumos, Dantes(spunea cineva ceva…), poate si Flron Piersic in filmele lui de demult,..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *