Domestic, filmul

Astazi am trait o premiera. Am fost singura-singura in sala de cinema. Stiam ca exista o regula si trebuia sa se adune minimum trei oameni ca sa se proiecteze un film. Ei bine, la mall in zilele noastre se pare ca e diferit si merge si cu un singur om.

Astazi am fost singura intr-o sala imensa de cinema si am vazut filmul DOMESTIC  care mi-a placut foarte de mult si pe care il recomand spre vizionare cu drag. DOMESTIC este cel de-al treilea lung metraj al lui Adrian Sitaru, dupa „Pescuit sportiv” (2008) si „Din dragoste cu cele mai bune intentii” (2011) si da, i-a iesit din nou!

Este un film simplu aparent despre o viata si moartea la bloc, in micro-comunitatea urbana clasica. Se traieste si se moare intr-un fel la bloc. Povestea e pigmentata si sustinuta in toate punctele ei esentiale de animale: o gaina, un iepure, un porumbel, o pisica si mai multi caini.

Scenariul e foarte firesc si normal, amuzant si de plans pe alocuri (adica eu am plans, dar cum zic de fiecare data eu nu sunt relevanta pentru ca eu am plans si la Rocky V). Actorii fac niste roluri care mie o sa-mi ramana in cap macar o vreme: Gheorghe Ifrim este absolut fabulos, joaca simplu, curat si personal total. Ioana Flora si Clara Voda sunt minunate si fac roluri bune-bune. Adrian Titieni este cel mai bun administrator de bloc si un actor foarte convingator.Cos-Aelenei-Domestic-2-1024x656

Prin filmul meu n-am un mesaj de transmis şi nici un răspuns. Doar că, de multe ori, ne purtăm ciudat şi iresponsabil, din dragoste cu cele mai bune intenţii.
Adrian Sitaru, regizor | Interviu cu Adrian Sitaru: Ziarul Metropolis.

Trailer Domestic: AICI.

 

One thought on “Domestic, filmul

  1. Pingback: Domestic este un film cu şi despre animalele oameni • Republica Culturală Chineză

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *