Stiri din agricultura

Cand veneam cu trenul de acasa la Bucuresti auzeam mai mereu oameni-calatori care se uitau pe geam si comentau culturile agricole tot drumul: “uite, draga, ce s-a intaltat porumbul la astia”, “da, draga, cred ca au avut si vreme buna”, zicea cu un aer expert interlocutorul…Iata niste informatii de ansamblu despre culturile fruntase in 2012 ca sa va serveasca la o eventuala calatorie cu trenul.

PORUMB:

În 2012, România s-a situat pe primul loc în Uniunea Europeană la suprafaţa cultivată cu porumb, dar la producţie a ocupat poziţia a treia, după Franţa şi Italia, conform raportului “Producţia agricolă vegetală la principalele culturi, în anul 2012”, Institutul Naţional de Statistică (INS).

FLOAREA SOARELUI

La floarea soarelui, în anul 2012, România s-a situat pe primul loc în UE, din punct de vedere al suprafeţei cultivate, iar producţia realizată în anul 2012 a clasat ţara noastră pe locul doi după Franţa.

CARTOFI

Şi la suprafaţa cultivată cu cartofi, România s-a situat în anul 2012, pe locul trei după Polonia şi Germania şi pe locul şapte la producţie (după Germania, Polonia, Franţa, Olanda, Regatul Unit şi Belgia) producţia medie fiind de doar 36,3% din cea a Uniunii Europene.

sursa: agroinfo.ro

One thought on “Stiri din agricultura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *