Cititori, va rog propuneti texte in competitia Superscrierea Cititorilor

Mie imi place la nebunie ce face Fundatia Friends For Friends (FFFF). Imi place de ea si de oamenii din ea. Sunt oameni buni care vor sa faca bine. Sunt oameni creativi care sustin creativitatea si o promoveaza cum pot ei mai bine. Sunt oameni cu initiative care merita sprijin, merita toata sustinerea noastra (anul trecut am donat 2% pentru FFFF si am de gand sa faca acelasi lucru si anul asta).

Fundatia Friends For Friends (FFFF) lanseaza anul acesta Superscrierea Cititorilor, o competitie care vrea sa promoveze scriitura de calitate si povestile care au puterea sa schimbe lumea. Superscrierea Cititorilor extinde conceptul Premiilor Superscrieri – competitie adresata autorilor, care se desfasoara toamna –, oferindu-le cititorilor posibilitatea de a inscrie texte in competitie.

Cum functioneaza?

FAZA 1: Cititorii pot inscrie orice non-fictiune romaneasca, pe care o considera valoroasa, pe site-ul concursului, www.ffff.ro/superscrieri PANA PE 9 MAI

FAZA 2: Faza a doua consta in votul publicului, care va stabili shortlist-ul competitiei.

FAZA 3 In ultima etapa, juriul va alege castigatorii. Cu bucurie am acceptat invitatia FFFF de a fi parte din juriul cititorilor.

Premiile se ofera atat autorului textului castigator (300 de euro), cat si participantului care l-a propus in concurs: peste 20 de carti si produse oferite de sponsori (Friends Advertising, F64, Humanitas, Igloo, Okian, Publica, Tea Forte Romania, Vellant).
Sorin Tranca, Presedintele FFFF zice asa pentru hotnews: “Ma bucur ca reusim sa extindem Premiile Superscrieri (pe care il veti vedea in plina desfasurare la toamna) si intr-o zona la care eu tin foarte mult, la cititori. Dupa ce am construit un concurs unic prin faptul ca e deschis tuturor categoriilor de autori, iata ca reusim acum si un parteneriat unic: cu cititorii. In mod traditional, ei sunt lasati un pic deoparte in concursurile de multe feluri. Sa citim, deci, ceea ce merita citit.”
Alex Ciuca, membru al juriului si blogger, este de parere ca “Intr-un mediu in care e tot mai simplu sa publici texte, e din ce in ce mai greu sa identifici scrierile care merita citite. Cred ca Premiile Superscrieri, pe de o parte si Superscrierea Cititorilor,  pe de alta parte pot reprezenta o reparatie morala pentru autorii textelor bune pe care le-am ratat pana acum din cauza zgomotului.” 

Asa sa fie!

One thought on “Cititori, va rog propuneti texte in competitia Superscrierea Cititorilor

  1. Pingback: Lăsaţi superscrierile să vină la mine! • Chinezu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *