Despre creativitate si teoria celor 3 T-uri: tehnologie, talent si toleranta

Hai ca se pare ca-s pusa pe conspectat, dar scriu cateva randuri aici ca sa nu uit ca sa caut mai mult despre niste chestii pe care le-am aflat din interviul cu Richard Florida citit in INSTITUTE, The Magazine, #8/2013.

Richard Florida este un teoretician in urbanism, autorul cartii “The Rise of the Creative Class”. Omul asta zice ca industriile creative au inlocuit manufactura si au devenit principalul motor al economiei si, deci, orasele care se bucura de un indice al creativitatii mai ridicat au o performanta economica mai buna (lucru demontat de orase precum Berlin, important hub creativ cu somaj ridicat, dar si de unii teoreticieni- altii-).

Teoria lui Florida se numeste “teoria celor 3 t-uri: tehnologie, talent si toleranta”. Acesti trei indicatori definesc capacitatea unei regiuni de a atrage oameni creativi si talentati, iar cu cat atragi locuitori de acest gen cu atat dezvotarea sustenabila a unui oras e mai probabila.

Si tot in acest context am aflat si de: Unesco’s Creative City Network si despre Vitality Index, clasament realizat in SUA care pune anul asta Chicago la creativitate si dinamism creativ inaintea New York-ului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *