Castigatorii “Superscrierea cititorilor” si cum a fost experienta de membru al juriului

Au fost anuntati castigatorii Concursului Superscrierea Cititorilor . A castigat textul Teodorei Neagu, “Noaptea fluturelui mov” propus de cititoarea Esna Abdulamit (puteti vedea si super-productie video prin care au fost anuntati castigatorii).

In concurs au fost inscrise 146 de lucrari, votate de peste 4.500 oameni care  au stabilit un shortlist de 10 lucrari, din care juriul a ales textul castigator. Ma bucur tare ca am fost parte din juriu si multumesc Fundatiei Friends for Friends pentru asta. Despre experienta de jurat am zis asa cand m-au intrebat:

“Sunt un cititor responsabil, in general. Citesc cu atentie, temeinic, uneori chiar de mai multe ori un text. Am incercat sa fiu un cititor responsabil si in calitate de jurat la la Superscrierea Cititorilor. 

M-au impresionat textele care parca mi-au cerut sa le citesc de mai multe ori pentru a le aprecia si mai bine, m-au cucerit textele care m-au facut sa tac ceva timp dupa ce le-am citit, m-au convins textele bine gandite, bine simtite si bine scrise. Au fost cateva astfel de texte in competitie. Pe unele le stiam (le descoperisem si eu ca cititor) pe altele le-am descoperit cu bucuria cu care descoperi surprize frumoase sau bani uitati de multa vreme in buzunarul la blugi. 

Ma bucur ca Superscrierea Cititorilor a pus in lumina texte peste care lumea a trecut poate in graba anul trecut. Este un extraordinar prilej de a le multumi celor care le-au scris. Se intampla atat de rar sa multumim celor care scriu bine. Poate ca e un semn ca ar trebui sa o facem mai des. Daca nu trimitem un mail sau o scrisoare autorului fiecarui text bun pe care-l citim pe internet sau in reviste (si asta ar trebui sa facem mai des) am putut sa il nominalizam acum la Superscrierea Cititorilor, competitie care sunt convinsa ca va deveni un agreator bun de texte bune de non-fictiune si o recunoastere frumoasa si tot mai valoroasa pentru autorii lor.”


schimbati lumea 250x300

Urmeaza Premiile Superscrieri, editia a treia, in toamna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *