10.000 de euro pentru cel mai bun roman românesc al anului | Premiul literar Augustin Fratila, editia a II-a

Anul trecut am citit cinci romane românesti in trei saptamani. Patru din cinci mi-au placut, doua m-au incantat enorm. Pe unul l-am votat in calitate de blogger, parte din juriu, pentru a lua Premiul literar “Augustin Fratila”. 

Anul acesta, pentru a doua oara niste oameni s-au incapatant sa stranga bani si sa premieze din nou cel mai bun roman al anului 2012. Marele premiu (cel mai mare premiu acordat până acum, în România, pentru creaţie literară) va fi de 10.000 de euro si va fi acordat de catre compania Philip Morris. Premiul literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2012 este organizat de Asociaţia Casa de cultură, cu sprijinul InterContinental şi Editura ALL. Evenimentul este sprijinit de Philip Morris Trading, EuropaFM şi Digi24. Mai ajuta: librăriile Cărtureşti, CLB, Diverta şi magazinul online Elefant.ro. Imi place mereu si consider important sa mentionam companiile si brandurile care sustin demersuri culturale. Sunt din ce in ce mai putine cele care o fac si de aceea merita tot respectul si da, mentionarea.

Editurile si autorii au inscris romane in concurs, apoi un juriul de specialitate format din criticii literari Alex Ştefănescu, Dan C.Mihăilescu şi Daniel Cristea-Enache au ales, din cele 56 de romane înscrise, 5 care au ajuns pe lista finalistilor. Singurul criteriu folosit: valoarea literara.

Acum, in etapa a doua a concursului, ce va avea loc între 15 septembrie – 1 noiembrie, 24 de bloggeri vor alege câştigătorul premiului, acordând puncte de la 1 la 5 fiecărui roman finalist. Eu sunt in juriul acesta de bloggeri si imi place si la nebunie sa citesc, asa ca, de-abia astept sa citesc cele 5 romane finaliste.

p.s. felicitari, Asociatia Casa de Cultura, si Mario De Mezzo, preşedinte Asociaţia Casa de cultură si Loredana Morodan! Faceti o treaba minunata!

p.p. s puteti urmari detalii pe pagina de Facebook a Asociatiei Casa de Cultura.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *