Ce voi citi eu luna asta sau cele 5 Romane finaliste la Premiul literar „Augustin Frăţilă”- romanul anului 2012, ediţia a II-a

romane finaliste augustin fratila 2Sunt in juriul bloggerilor la Premiul Literar “Augustin Fratila”. Am fost si anul trecut si a fost o superexperienta. Sunt onorata si recunoscatoare ca am fost selectata din nou. Sunt mai ales foarte, foarte bucuroasa ca am ocazia sa citesc probabil cele mai bune romane romanesti publicate in ultimul an. Juriul specializat, format din critici literari a facut treaba grea si a ales din cele 54 de romane inscrise in competitie, 5. Acum, juriul format din 24 de bloggeri le citeste si le noteaza.

Ce voi citi eu luna asta:

1. “Craii şi morţii”, de Dan Stanca, Editura Cartea Românească, 2012

2. “Cronicile genocidului”, de Radu Aldulescu, Editura Cartea Românească, 2012

3. “Hotel Universal”, de Simona Sora, Editura Polirom, 2012

4. “Omar cel orb”, de Daniela Zeca, Editura Polirom, 2012

5. “Şoseaua Căţelu 42”, de Alina Nedelea, Editura ALLFA, 2012

Marele premiu (cel mai mare premiu acordat până acum, în România, pentru creaţie literară) va fi de 10.000 de euro si va fi acordat de catre compania Philip Morris. Premiul literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2012 este organizat de Asociaţia Casa de cultură, cu sprijinul InterContinental şi Editura ALL. Evenimentul este sprijinit de Philip Morris Trading, EuropaFM şi Digi24. Mai ajuta: librăriile Cărtureşti, CLB, Diverta şi magazinul online Elefant.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *