Câştigătorul Premiul literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2012, ediţia a II-a

Am citit cele cinci romane finaliste in cadrul competitiei “Premiul literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2012”, ediţia a II-a. Cred foarte tare ca, dincolo de toate discutiile iscate de competitie, de cine e in juriu si cine ar trebui sa fie, de ce romane se scriu in Romania si ce romane ar trebui sa se scrie, demersul de a organiza o celebrare a romanului romanesc contemporan este extrem de binevenit. Faptul ca niste oameni s-au mobilizat si au reusit sa recompenseze un roman romanesc cu cel mai mai premiu acordat vreodata in aceasta zona, 10.000 de euro este, de asemenea, de laudat. Faptul ca niste companii au sprijinit aceasta intiativa este, din nou, un lucru mare in contextul in care vizibilitatea adusa de implicarea in zona literara nu cred ca iese cel mai bine la analiza de KPI.

Asadar, felicitari organizatorilor (sper sa va mai tina energia si sa reusiti sa organizati si a III-a editie- Asociatia Casa de Cultura), felicitari sponsorilor  (marele premiu a fost oferit de Philip Morris Trading). Alti sustinatori: InterContinental, Editura ALL, Compania de Librării Bucureşti (CLB), Affichage România, Domeniile Sâmbureşti şi Aqua Carpatica.

Felicitari partenerilor media: Hotnews, WebPR, Observator Cultural, Agenţia de Carte, LiterNet, Şapte Seri, Bookaholic, Zelist, Facebook Monitor, Netvibes.

Si castigatorul este…

“Cronicile genocidului”, de Radu Aldulescu (Editura Polirom, 2012) a câştigat Premiului literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2012, in valoare de 10.000 de euro  oferit de compania Philip Morris Trading.


cronicile-genocidului_40518_1_1380541161

p.s. Augustin Frăţilă (1953-2010), scriitor şi cantautor, a fost un apropiat al lui Nichita Stănescu şi membru al Cenaclului de Luni. A publicat în cele mai importante reviste culturale, iar între 1995 şi 2010 a fost redactor-şef al Editurii ALLFA, departamentul de literatură al Grupului Editorial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *