La grande bellezza, un festin cu lucruri pamantesti sau despre cresterea si descresterea Romei sau doar asa…un film cu frumos in el

Am vazut prima jumatate de ora din La grande bellezza de vreo 4-5 ori. Am vazut filmul cap-coada o singura data. Mi-au ramas in cap multe scene, multe detalii, multe personaje. Nu mi-au ramas in cap nici mesaje profunde, nici nu mi s-a imbogatit major cultura cinematografica. Dar ce trist ar fi sa faca toate filmele asta, nu?

download (1)

La grande bellezza e un film cu multa frumusete in el. E un film baroc. Ai senzatia ca Paolo Sorrentino a traiat o teama imensa de vid de frumos si a vrut sa umple totul cu multa, multa frumusete, cadru dupa cadru, sa fie. A adaugat si niste elemente gratuite si unele socante pentru a face frumustetea si mai evidenta, prin contrast. Este un spectaol tare frumos pe ecran si Luca Bigazzi, directorul de imagine are un rol decisiv.

La Grande Bellezzaa castigat Oscarul pentru cel mai bun film strain, nu ca ar conta nici asta prea mult, dimpotriva. Mai mult, se pare ca e un omagiu adus lui Fellini (mai ales filmelor la La dolce vita si Otto e mezzo); se mai spune ca e o metafora despre decaderea Romei si a highlife-ului italian, dar nici asta nu conteaza. Conteaza ca avem pe ecran un film frumos. Merita vazut macar pentru faptul ca o sa va ramana in cap scene, oameni, detalii, situatii pentru mult, mult timp.
La-grande-bellezza

“La grande bellezza” | Regia: Paolo Sorrentino. Cu: Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli, Carlo Buccirosso, Iaia Forte, Pamela Viloressi.

2.-La-grande-bellezza

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *