Idee de cadou 22/2017: Istoria alternativă literaturii române în benzi desenate

In primul si primul rand, daca nu ati ajuns la (noul) Muzeul Literaturii Române, vă rog tare să vă faceți vreme de el. e în centru, prin spate pe la Green Hours. Verificati detalii: https://www.facebook.com/muzeul.literaturii.romane/

Apoi, pentru cei care vor sa afle lucruri din literatură sau să îi ajute pe alții să nu mai pună pe blacklist literatura română, am azi o propunere de “Înlesnire acces”: “Istoria alternativă a literaturii române în benzi desenate” de: Luca Dinulescu, Răzvan Bică, Dragoș Schenkel, Grăjdeanu Mihai Ionuț – editura Universul.

Comanda: online de aici: site-ul editurii sau, desigur, din librarii.

Pret: 49 de lei

O bandă desenată de un umor nebun, care pleacă de la premisa dispariției paginilor cu marii clasici din Istoria literaturii române a lui George Călinescu. Disperați de faptul că se află în compania unor mediocrități, marii scriitori evadează din pagini și se ascund, iar recuperarea lor cade în sarcina a trei tineri scriitori contemporani.  Luca Dinulescu (care scrie cam minunat – eu sunt un mare fan inca de pe vremea de demult a Surorilor Marx), Dragoș Shenkel și Răzvan Bica pleacă în căutarea operelor literare românești dispărute parcă din senin, lăsând în urmă  mediocritatea literaturii autohtone.

Din Bucureștiul zilelelor noastre, cei trei pășesc într-o altă dimensiune și, sub îndrumarea lui George Călinescu, încearcă să-i găsească pe autorii furtului odios și să afle motivul acestora.

Prinși în acest mister, cei trei devin adevărați detectivi   și se întâlnesc cu marii scriitori  printre care: Eminescu, Blaga, Cantemir, Cioran, Eliade, Caragiale sau Ion Creangă. Dar apar în benzile desenate și scriitori contemporani precum Mircea Cărtărescu și criticul Nicolae Manolescu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *