MOTHER! sau bă ej nebun? în două tablouri gen Hieronymus Bosch, Hirschl sau semiDali

Uitasem de cât de tare mă poate face să strâng ochii închiși și pumnii strânși Aronofski (am mai detaliat senzația în două postări Daca aveti chef de droguri… și lebăda). Așa că, dacă tot încă e vacanță și pentru mine o vacanță frumoasă e cu mult citit și multe filme (cârnații ăia de ieri rămăseseră nefripți de la revelion, deci nu se pun la mâncare) ieri am apucat să văd finally MOTHER!

TRAILER: aici.

Ca de obicei, nu e ca de obicei in cinematografie in Darren Aronofski – provoaca genurile (ce horror, ce drama, ce what?!), provoaca mesajele si le incarca de toate intelesurile posibile si vezi si tu la final cu ce ramai si ce iti dai tie de inteles, provoaca la greu scenografia ca lume in care intelesul dicteaza pulsul – construieste lum vii, ce pulseaza si sunt in sine ele un personaj de urmarit pe parcursul filmului. Un interviu interesant AICI.

De fapt, filmul este o repunere in scena a mitului creatiei/genezei doar ca e cu mult foc si tone de sange – da, simti asta de la prima scena si da, ce creatie palpitanta:)! Un must see ca sa va dea un pic peste cap ziua, vacanta si visele de la noapte!

Director: Darren Aronofsky
Writer: Darren Aronofsky
Stars: Jennifer Lawrence (foarte, foarte buna!), Javier Bardem, Ed Harris

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *