Un pas in urma serafimilor (2017) online

Am vazut duminica asta, cand apunea soarele prin Piata Iancului, filmul “Un pas in urma serafimilor” si mi-a placut mult.

Un Vlad Ivanov exceptional, o poveste cum nu s-a mai spus pana acum in cinematografia romaneasca sau cel putin nu s-a spus din perspectiva asta (“Dupa dealuri” e cu totul altceva), un firesc de abordare pentru unui subiect ce avea securea asupra capului inca din titlu, filmul reuseste sa ramana in zona entertainment, fara drame dramatice. M-a tinut intr-o stare de Cerul poetilor disparuti – dar poate doar de la imagine si compozitia unor cadre. Mi-a placut la nebunie imaginea filmului – poate asta sa fi fost madlena mea spre celalalt film.

Produs de Ada Solomon, filmul e primul lungmetraj al regizorului Daniel Scurtu si se bazeaza pe experienta acestuia la seminarul teologic.

Un mare plus pentru imagine si coloana sonora, pentru umorul de montaj (adorabil), buna construire de personaje ce stau in picioare singure si impreuna la fel de bine. Chapeau! Felicitari si actorilor tineri – remarcabili: Stefan Iancu, Toto Dumitrescu, Ciprian Bota.

VIZIONARE ONLINE – > Un pas in urma serafimilor: AICI.

https://vimeo.com/ondemand/unpasinurmaserafimilor

Costa 5 dolari.

O cronica misto face Cristi Marculescu pe art7, dar citit-o dupa film – “Un pas in urma serafimilor- un non-combat foarte necesar”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *